ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2018, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2018 ΑΓΩΝΑΣ – ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Επιτυχημένα τα ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2018 που διοργανώθηκαν Κυριακή 19 Αυγούστου στις Αργυράδες. Την οργάνωση για φέτος ανέλαβαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυράδων, ο Κρόνος και ο Πεζοπορικός Σύλλογος Μαραθιά. Οι αγώνες περιελάμβαναν δρόμους 1 χλμ μια μικρούς κάτω των 14 ετών, 5 χλμ και 10 χλμ σε ανώμαλο δρόμο στο ελαιώνα των Κορισσίων, από τη παραλία του Αγίου Γεωργίου ως το Μαραθιά και τερματισμό στη πλατεία της Παναγίας στις Αργυράδες. Μεγάλο πλήθος θεατών παρακολούθησαν τους αγώνες δρόμου. Περίπου 180 αθλητές και 80 εθελοντές συμμετείχαν στην εκδήλωση. Θεαματική η συμμετοχή πάνω από 100 μικρών παιδιών στους 4 αγώνες του 1 ενός χιλιομέτρου!
Τιμήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή οι Κερκυραίοι αθλητές που διακρίθηκαν στο στίβο το 2018: Η Καρύδη Σπυριδούλα, πρωταθλήτρια στο τριπλούν και στο μήκος κορασίδων, η οποία έτρεξε και στα 5 χλμ όπου κατετάγη 2η, ο Μονόπωλης Δημήτρης πρωταθλητής στο τριπλούν ανδρών, ο Δουκατέλης Σπύρος-Ηλίας πρωταθλητής 200 μέτρων και η Δόση Παναγιώτα πρωταθλήτρια άλματος σε ύψος.
Παραβρέθηκαν στη διοργάνωση και βράβευσαν τους νικητές η αντι-περιφερειάρχης Κέρκυρας Πανδή Νικολέττα, ο αντιδήμαρχος νότου Ασπιώτης Αλέξανδρος, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Καββαδίας Βασίλειος, ο πρόεδρος των γυμναστών Κέρκυρας και του εθνικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Πέρρος Νικόλαος, ο προπονητής του κερκυραϊκού γυμναστικού συλλόγου και ομοσπονδιακός προπονητής Σκορδίλης Παύλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αργυράδων Καββαδίας Αγγελος, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αργυράδων Καββαδίας Τηλέμαχος, εκπρόσωπος του Κρόνου Μηνάς Νικόλαος, ο πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Κουλούρης, ο Γυμναστής της ΑΕ Λευκίμμης Μακαντάνης Βασίλης, ο πρώτος νικητής των Καββαδίειων του 1963 Γκίνης Νικόλαος και ο μέγας χορηγός των αγώνων επί σειρά ετών Καλούδης Βασίλης (Lord Travel).
Εκτός του μεγάλου χορηγού, δεκάδες ήταν οι επιχειρήσεις που στήριξαν την εκδήλωση με τις προσφορές τους και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και τους ευχαριστούμε. Πλήρης κατάλογος των επιχειρήσεων θα ανακοινωθεί στη σελίδα www.kavvadieia.gr.
Σημαντική η συμμετοχή των δεκάδων εθελοντών κατά μήκος της διαδρομής, στη τροφοδοσία και στην υποστήριξη. Έδωσαν παλμό και χρώμα στην εκδήλωση και ενθάρρυναν τους αθλητές στη προσπάθειά τους.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Περιβολίου στο τερματισμό του αγώνα που έδωσε ρυθμό και ενέργεια σε αθλητές και θεατές.
Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα: Τη Γενική Κλινική Κέρκυρας «Αλέξανδρος Μάστορας» για τη προσφορά ενός ασθενοφόρου. Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την κάλυψη της διαδρομής στο τομέα της ασφάλειας. Την εταιρία Αχιλλέας Τουρς (Κάντας Αναστάσιος) για τη προσφορά ενός λεωφορείου για τη μεταφορά των αθλητών. Τον Πεζοπορικό Σύλλογο Μαραθιά για τη προσπάθειά του ανάδειξης και σηματοδότησης των ιστορικών μονοπατιών του κάμπου των Κορισσίων.
Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές, εθελοντές, γυμναστές και θεατές και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου.